ÅBF 25 års fest/Svenskadagen 2007

abf25arsfest

 

ÅBFs 25 års firande av förbundet och slog vi samman med svenska dagens firande tillsammans med konstsamfundet och några åländska aktörer. Michael Björklund lagade maten -  Mark Lewengood var konferencier. ÅBF:s medlemsföreningar ställde ut delar av sin verksamhet ( Svenskadagen firandet sköts normalt av allsvensk samling på Åland , på den tiden, den i dag framlidne, Borghill Lindholm på senare tid en av Ålands största kulturpersonligheter.) ÅBF bidrog med ca 4800 euro ur egen kassa, här kan du nedan läsa vårt tilltänkta hälsningstal:

 

Ärade svenskdagen firare 2007

Som flera av er vet är detta firande även Ålands bildningsförbunds 25 års fest. Några av våra medlemsföreningar ställer ut material här i salen för beskådan efter programmet. Och ÅBF:s bidrag till detta firande är Michael björklunds läckerheter och ett glas festdryck.

Jag skall inte tråka ut er med någon historik om ÅBF utan jag vill passa på att i utbildningens tecken presentera några andra intressanta 25 åringar. som Väldigt lätt kan anslutas till kvällens firande av svenskheten.

Lätta bordsmargarin fyller 25. Blir det mera svenskt än så?!

Prinsessan Madelene tillsammans med Stockholms gaykör RICHARD fira även i år ett kvarts sekel, eller var för sig . Om nu de firar i Calvin Kleins underkläder som även dessa fyller 25 år i år. Apropå googla, om man gör det på Mark Levengood får man reda på via över 108.000 träffar att han heter Mark William Levengood-Kärkkäinen och är född på en militärbas i USA. ÅBF ger ca 830 träffar så här långt. Apropå internet så fyller IBM:s PC 25 år i år Det är alltså ett kvarts sekel sedan man för ca 100.000 SEK kunde bygga sin egen dator, de konsulterade för övrigt en garageföretagare att utveckla Disc operation system mera känt som DOS för att den här PC skulle funka och det har gått rätt så bra för den killen sedan dess närmare känd som Bill Gates. Och så fort man började använda datorn uppfann professor SCOTT FAHLMAN den 19.9 1982    J smileyn.

Och tom. datorviruset firar 25 år i år - ELK CLOONER , vars fruktansvärda syfta faktiskt var att sprida en dikt. I dagsläget ( 2007 ) hittas ca 45 nya virus om dagen, de flesta utan poetiskt syfte.

Och då vi nu är inne på ”Disc” så kan jag berätta att CD skivan faktiskt fyller 25 år i år den med och därmed det är ju med en svensk angelägenhet med ABBA:s Visitors som första CD skiva i världen. över 200 biljoner CD skivor lär skall ha tillverkats sedan dess.

Om vi nu skall återknyta denna samling av 25 åringar kan vi gå till hemma plan och konstatera att en av ÅBF:s medlemsföreningar Folkhälsan har arrangerat säkert babysim på Åland i 25 år och med det vill jag avsluta för ÅBF:s del här på scenen och tillönska er en trevlig fortsättning på aftonen.

Mikael Erickson

Verksamhetsledare för Ålands bildningsförbund r.f.

 

lrlogo

SFV logo RGB

ATT00055